15 inspireerde ochtendroutine ideeën om jouw eigen ritueel te creëren.

Dit bericht kan affiliatie  links bevatten, wat betekent dat ik een commissie ontvang als je via mijn link koopt, zonder extra kosten voor jou. Lees hier meer.

Wil je een perfecte ochtendroutine creëren en een productieve dag voor de boeg hebben? Dan ben je hier op de juiste plek, want hier deel ik mijn lijst met 15 inspireerde ochtendroutine ideeën om jou te inspireren.

Ik weet dat het internet vol staat met checklists voor perfecte ochtendroutine ideeën, maar het een persoonlijke wat wel bij je past en wat niet. De juiste ochtendroutine voor jou zal je geen extra energie kosten, maar juist energie geven. En geloof me dat werkt de hele dag door.

Ochtend routine

15 inspireerde ochtendroutine ideeën om jouw eigen perfecte ritueel te creëren.

Waarom is het hebben van een goede ochtendroutine belangrijk?

Het eerste wat je ‘s ochtends doet, kan je hele dag beïnvloeden.

Wanneer je wakker wordt, kunnen de intenties en gedachten die je hebt van invloed zijn op de stemming en je productiviteit voor de dag. De perfecte dag begint met een ochtendroutine die bij jou past. De ochtend is de basis van je dag.

Wat is een goede ochtendroutine?

Er is geen goede of slechte ochtendroutine. Wat voor mij werkt, werkt misschien niet voor jou. De ene persoon kiest er bijvoorbeeld voor om ‘s ochtends te joggen, terwijl de ander ‘s ochtends als eerste een rustige yogasessie kiest.

Mijn ingrediënten van een goede ochtend routine zijn:

  • Voldoende tijd, met stip om 1. Anders zijn de andere niet mogelijk.
  • Relaxed, stressvrije.
  • Lichamelijk en emotionele inspanning
  • Zo lang mogelijk zonder telefoon, tablet en computer.

 

Mijn ochtendroutine start om 06 uur. Ik begin met een yoga sessie van Yoga with Adrienne. Daarna ga ik naar beneden, geef de katten eten en maak thee. Tot zeven uur schrijf, lees en rommel ik een beetje. Dan maak ik mijn dochter Chloe wakker, ga douchen, maak ontbijt/ lunch, etc. Om 08 uur gaan we de deur uit naar school. Tussen 08:30 en 09:00 doe ik nog wat huishoudelijke taken en bekijk nog een keer mijn planning voor de dag (zie een goede morgen begint de avond ervoor). Om 09 uur ga aan het werk. Ik start al eerste met de moeilijkste taak, maar dat is weer voor een andere blog. 😉

Het duurt een maand of twee om in ritme te komen van je (nieuwe) routine. Maar als je eenmaal je routine te pakken hebt, is het het meer dan waard.

15 ochtendroutine ideeën voor een perfecte start van de dag.

# 1 Hydrateer jezelf.

Drink ‘s ochtends zoveel mogelijk water. Start zodra je opstaat gelijk met een groot glas om wat je ‘s nachts bent verloren gelijk weer wat aan te vullen. We kennen allemaal het belang van voldoende water drinken per dag (1,5-2 liter) en anders is er genoeg te vinden op internet wat alle voordelen hiervan zijn.

Als je moeite hebt met genoeg water drinken gedurende de dag, dan gaat het je echt helpen als je er gelijk in de ochtend mee start. Klinkt gek,maar het zal dan eenvoudiger zijn om het de rest van de dag vol te houden. Je lijf zal je laten merken hoe blij het met je is als je dit doet. Hydrateer jezelf dus voldoende!

# 2 Open de gordijnen en verwelkom wat zonneschijn.

Licht en zon hebben een positief effect op je humeur en gezondheid. Zelfs al regent het, open de gordijnen, kijk naar buiten en omarm de schoonheid van de ochtenden. Haal diep adem en dit is ook een goed moment voor wat (dankbaarheid) affirmaties.

#3 Lees

Vermijd sociale media, mails etc. Wat we ‘s ochtends lezen en waar we op letten, is het belangrijkst. In plaats van ‘s ochtends social media te gebruiken, lees je een inspirerende boek die je motiveert om je dag een kickstart te geven.

Het lezen van een boek in de ochtend is een goede manier om je dag te beginnen.

Neem je thee/ koffie, kies een comfortable plekje en lees je fijn boek. Is dit geen perfecte combinatie?

#4 Rekken, Stretchen of Yoga

Maak je lijf soepeler en je spieren losser. Dit helpt je met wakker worden en bereidt je lijf voor op de dag. Je zal je er zeker beter door voelen en ondersteunt het  herstelproces van je lichaam.

#5 Ga wandelen

Als je geen yoga-persoon bent, dan is dit het perfecte alternatief voor jou. Maak een wandeling in de dichtstbijzijnde parken of straten. Geniet van de rust van de ochtend.

Ochtendroutine

#6 Meditatie

Mediteren helpt je om in het hier en nu te zijn, verbetert je concentratie, werkt stressverlagend en nog veel meer. Maar deze drie zijn de voornaamste redenen waarom ik mediteer en waarvan ik ook echt merk dat het werkt. Ik vond het moeilijk om in mijn eentje te starten met mediteren. Daarom gebruik ik altijd een geleide meditatie. Zelfs al een paar minuten geeft resultaat. Ik doe vaak de 10 minuten ochtend meditatie van Adrienne na mijn yoga.

#7 Journaal

Neem even de tijd om je gedachten op te schrijven. Laat al je frustraties en stress de vrije loop in de vorm van woorden, maar vergeet ook zeker niet over gelukkige momenten te schrijven.

Schrijf doelen op en reflecteer op wat je hebt bereikt

#8 Ademhalingsoefeningen

Probeer een paar minuten wat ademhalingsoefeningen. Diep ademhalen is een van de beste manieren om stress in het lichaam te verminderen. Als je diep ademt, stuur het een bericht naar je hersenen om te kalmeren en te ontspannen.

#9 Visualiseer je dag

Werk visualiseren en manifesteren werkt echt als je het goed doet. Breng wat rustige momenten door met het visualiseren van je dag, wat je die dag wilt bereiken, hoe je de dag wilt doorbrengen. Dit heeft invloed op uitkomst van je acties en resultaten.

Ochtendroutine

#10 Verwen jezelf

Neem de tijd voor je huidverzorgingsroutine en jezelf aankleden. Haast je niet door alle stappen heen, maar geeft jezelf wat extra aandacht.

#11 Luister naar de muziek

Muziek helpt ons om onze stress binnen enkele minuten los te laten. Zet een goede muziekafspeellijst op om je humeur ‘s ochtends een boost te geven. Dans mee en geniet 5 minuten van het moment. Ik verzeker je, je humeur zal tien keer beter worden

# 12 Luister naar een podcast.

Een andere manier om jezelf wat positiviteit en nieuwe inzichten te geven is het luisteren naar een motiverende of educatieve podcast. Kies voor iets wat je ondersteunt, waar je in geïnteresseerd bent of juist waar je iets over wilt leren.

Doe wat kennis op en train jezelf in je vaardigheden.

#13 Plan je doelen

Je gedachten zijn het meest helder in de ochtend. Als je een aantal doelen voor jezelf wilt plannen, doe dat dan ‘s ochtends. Doe het voordat je ergens daadwerkelijk aan begint. Als je aan de je doelen gaat werken doe dan het lastigste eerst. Eat that frog!

#14 Controleer uw budget

Klinkt als een rare bezigheid in de ochtend, maar ook dit gaat een groot effect hebben op je dag. Bekijk je financiën en budget. Hou gedurende dag  je uitgaven bij. Als je dit bijhoudt kost het echt nog geen 5 minuten en zal je veel minder spenderen. 

#15 Breng wat tijd buiten door

Bekijk de natuur om je heen, als is het de boom voor je huis en drink je koffie/thee op je balkon, in je tuin of voor het open raam. Voel de frisse lucht van de ochtenden.

Je hoeft natuurlijk niet alle bovenstaande dingen te doen. Het gaat het juist om dat je gaat uitvinden wat voor jou werkt en wat bijdraagt aan een betere ochtendroutine voor jou. Kies 3-4 ideeën uit deze lijst en ga ermee experimenteren.

Hou het een paar dagen vol om echt te merken of het bij je past. Onderzoek zegt dat het ongeveer 66 dagen duurt om een ​​gewoonte aan te leren.

Wat je ook kiest, werken aan het verbeteren van je ochtendroutine is het waard.

Dit bericht kan gelieerde links bevatten, wat betekent dat ik een commissie ontvang als je via mijn link koopt, zonder extra kosten voor jou.  Lees hier meer. 

8B0BB829-4F7C-4032-9C6E-2821F6B43651

Ik ben Merel van der Veen, 

life, budget en routine Coach & Blogger.

Welkom op Style of Living – mijn site over het heden creëren waar je van droomt!

COACHING
Life, Budget & Routine

Wil je meer hulp bij:

Of gewoon sparren over het wat je tegenhoudt in het leiden van het leven waar jij van droomt.  

Schrijf je hier in voor de

maandelijkse nieuwsbrief.

categorieën