de 3 beste Moederdag Tips om jezelf mee te verwennen

Dit bericht kan affiliatie  links bevatten, wat betekent dat ik een commissie ontvang als je via mijn link koopt, zonder extra kosten voor jou. Lees hier meer.

Wil je weten wat je kan doen om deze moederdag tot een succes te maken? Dit zijn de 3 beste moederdag tips om jezelf mee te verwennen. 

Moederdag is die tijd van het jaar waarin moeders over de hele wereld worden gevierd en (hopelijk) de liefde en waardering voelen. Je kan er tegenaan kijken als een commercieel concept,  wat het natuurlijk ook is, maar we kunnen er ook gewoon heerlijk in opgaan en er uithalen wat erin zit. 

En …. Ladies laten we eerlijk zijn, als we iets willen kunnen we dat meestal beter even voor ons zelf regelen en met moederdag tips denk ik niet alleen aan cadeaus.

Natuurlijk krijgen we van onze lieve kids een mooi kunstwerk van de klas, maar als we dan toch voor die beste moederdag gaan, dan denk ik dat we nog wel wat meer kunnen bedenken waar we blij van worden. 

Deze post gaat over de 3 beste Moederdag Tips om jezelf heerlijk mee te verwennen op en rondom moederdag.

1. Heb invloed op welk cadeautje je krijgt

Als alleenstaande moeder moet zelf meer doen voor je eigen moederdag, maar geloof me er zijn ook een hoop moeders met een partner die er ook graag meer uit zouden willen halen. Ik zei het al eerder, maar laten we eerlijk zijn; als we iets willen kunnen we het meestal beter zelf organiseren. 

Er zijn gelukkige dames onder ons met een hubby die echt begrijpt wat we willen, maar de rest staat er, alleenstaand of niet, meestal alleen voor. 

Herken je dat rotgevoel, als je iets krijgt waar je net niet echt blij mee bent? Je wilt de gever niet teleurstellen, dus doe je maar alsof.  

Ik heb het hier uiteraard niet over de kunstwerken van onze lieve kleintjes. Alleen al het trotse snoetje van mijn dochter geeft zoveel liefde. En we willen natuurlijk ook niet ondankbaar zijn. Dat iemand aan je denkt is ook echt fijn. 

Natuurlijk gaat het om het gebaar, dat is helemaal waar. Toch is het ook leuk om je presentje echt te gaan gebruiken en dat de gever kan zien dat je er heel blij mee bent. 

De oplossing hiervoor is wellicht niet zo chique, maar oh zo praktisch. De eerste van de drie moederdag tips is dan ook koop je cadeautje zelf of beïnvloed wat er gekocht wordt, zodat je krijgt waar je echt blij mee bent. 

Kinderen maakt het niet zo uit en je kan hun betrekken bij het proces, zie onderstaand voor tips hiervoor. Mijn dochter is elke keer trots als ik de ketting van Kate Spade draag die zij afgelopen jaar heeft gegeven of ‘s ochtends mijn favoriete parfum op spuit die in haar hoofd ook van haar komt. 

Het is misschien zelfs zo dat de gevers blij zijn dat je je hiermee bemoeit,  omdat je hun een vervelende taak uit handen neemt.

2. Geen huishoudelijke taken

Trakteer jezelf op een schoonmaakster

Hoe heerlijk is het om je weekend in te gaan met een schoon huis, zonder dat jij daarvoor hebt hoeven poetsen. Van degene die geen schoonmaakster hebben doen de meeste het huishouden in het weekend. Gedurende de week doe je natuurlijk ook geregeld iets, maar in het weekend vaak het echte werk.  Ook degene die wel een schoonmaakster hebben doen ook nog extra taken op zaterdag of zondag. 

De tweede van de drie moederdag tips gaat dan ook over hoe jij een weekend kan organiseren waarin je helemaal vrij bent van huishoudelijke taken. 

Verwen jezelf met het inschakelen van extra hulp. Huur iemand in om je hierbij te helpen of vraag je schoonmaker/- ster voor een extra sessie. 

Aanvullende tip, kijk of het mogelijk is om dit te organiseren op de donderdag of vrijdag. Zo kan je echt genieten van je schone huis en loop je minder risico dat je toch de stofzuiger pakt om het even snel bij te werken.  Herkenbaar!? It take one to know one. 😉

 

Ik heb geen vaste hulp, dus daarom schakel ik Helpling af en toe in om het van me over te nemen. Dit voelt elke keer als een cadeautje. Via het platform van Helpling boek je makkelijk een betrouwbare hulp met referenties bij jou in de buurt. Vooral dat laatste vind ik erg belangrijk. Ontdek hier hoe Helpling jou kan helpen. 

Bereid je weekend voor, zodat je niets meer hoeft te doen

In opvolging van de vorige tip gaan we nog even door; maak een plan voor je andere huishoudelijke taken om jezelf echt te kunnen verwennen met dat heerlijke vrije moederdag weekend. 

De was

Start met door de weeks dagelijks een was te draaien, zodat je een heel weekend hebt met een lege wasmand. En hou dit na moederdag vol, want dit doen is echt een groot cadeau aan jezelf. Maak kleding wassen onderdeel van je dagelijkse routine. 

De boodschappen

Het zelfde geldt voor de boodschappen. Bestel in één keer al je boodschappen voor het hele weekeinde (en misschien wel de hele opvolgende week) online en laat deze ook op vrijdag komen. Verwen je zelf met alles wat je lekker vindt en bedenk makkelijke gerechten om te maken waar iedereen blij van wordt. 

Kijk ook nog even onderstaand voor makkelijke ontbijttips voor je kinderen om jou dat heerlijke ontbijtje op bed te geven. 

Kinderverplichtingen

Tja, je kan niet helemaal voorkomen dat je toch nog voor de kinderen uit de benen moet. Denk aan sporten, verjaardagsfeestjes etc. Het gebeurt vaak dat moederdag in de meivakantie valt, waarmee de sportverplichtingen kunnen wegvallen. Toch hou je vast nog wat over. Je kan alles uit besteden aan een oppas, maar de kans dat je er helemaal aan ontkomt is klein. Bereid het daarom voor. Weet wat ze gaan doen en leg klaar wat ze ervoor nodig hebben. Zo hoef je er later in ieder geval niet meer over na te denken en last minute nog naar iets te zoeken of een verjaardagscadeautje te kopen. 

3. Betrek de kinderen en help ze voorbereiden

De laatste van deze drie moederdag tips is een hele belangrijke, namelijk maak het zo dat alles vanuit de kinderen gebeurt. Ja, het is heerlijk dat wij ons verwent voelen en daar kunnen we zelf veel aan doen. Maar het is zeker net zo belangrijk dat de kleintje voelen dat zij het zijn die jou gelukkig maken. Betrek ze daarom vanaf het begin af aan bij alles. Bespreek met ze wat voor ideeën ze hebben en wat zij belangrijk vinden. 

Zorg dat de kinderen voelen dat het hun cadeautje is

Maak het voor kinderen leuk om jou je cadeautje te geven, door ze te laten voelen dat het echt van hun is. Dit kan je doen door ze er vanaf het begin erbij te betrekken. Zo kan je ze laten meekiezen, in wat ze leuke vinden om te geven. Stel bijvoorbeeld drie dingen voor en geef ze de keuze. 

Ook kan je ze het laten betalen in de winkel. Met jouw geld natuurlijk. Het gaat om de handeling en het contact met de verkoopster. Ze kunnen het cadeautje daarna bij zich houden tot dat ze het aan je gaan geven.  

Of als je het online besteld dan kan je de doos niet uitpakken, maar geef het aan de kinderen. Zij kunnen het dan bijvoorbeeld leuk inpakken en er een speurtocht door het huis van maken voordat je bij je cadeautje bent.  

Voor mijn dochter is de grote favoriet de speurtocht maken door het huis en het inpakken in zelfgemaakt inpakpapier. Je kan haar niet gelukkiger en trotser maken. 

Kindvriendelijke ontbijttips voor op bed.

Een ontbijtje op bed maken is vaak iets dat de kids vooral leuk vinden om te doen, maar wat soms nog wat moeilijk kan zijn. Bedenk daarom ontbijt dat makkelijk te maken is. Zo kunnen ze jou eenvoudig verwennen en hoef jij niet je in bed zorgen te hoeven maken of alles wel goed gaat daar in de keuken. 

Deze post gaat over de 3 beste Moederdag Tips om jezelf heerlijk mee te verwennen op en rondom moederdag.

Meer over moederdag

Wat je misschien ook leuk vindt​

Dit bericht kan gelieerde links bevatten, wat betekent dat ik een commissie ontvang als je via mijn link koopt, zonder extra kosten voor jou.  Lees hier meer. 

8B0BB829-4F7C-4032-9C6E-2821F6B43651

Ik ben Merel van der Veen, 

life, budget en routine Coach & Blogger.

Welkom op Style of Living – mijn site over het heden creëren waar je van droomt!

COACHING
Life, Budget & Routine

Wil je meer hulp bij:

Of gewoon sparren over het wat je tegenhoudt in het leiden van het leven waar jij van droomt.  

Schrijf je hier in voor de

maandelijkse nieuwsbrief.

categorieën