Oud en Nieuw in quarantaine, met deze tips maak je het een succes

Ook dit jaar zal oud en nieuw er anders uitzien dan dat we gewend zijn. We zijn begonnen en sluiten helaas ook weer af in een lockdown. We hadden allemaal gehoopt dat we in een andere fase waren gekomen met de corona, maar helaas is dat niet het geval en ziet het eruit dat we hier langer mee moeten gaan leren leven. We gaan er niet op uit en onze gastenlijst voor thuis is zeer beperkt.Dat betekent niet dat we er geen feest van kunnen maken. 2021 was een jaar vol uitdagingen en oudejaarsavond is de perfecte dag om na te denken en te resetten.

Laat je inspireren door onderstaande tips om het jaar bruisend af te sluiten en enthousiast te starten. Van een 2021 afscheidsritueel, het bedenken van een creatief nieuwjaarsvoornemen tot het plannen van een feestelijke nieuwjaarsbrunch, of je nu met je kinderen, partner of single aan de jaarwisseling begint, er zit voor iedereen wat bij. 

10 ideeën voor oudjaarsdag in quarantaine

1. Ouderwets spelletjes avond

Houd een spelletjes competitie. Iedereen kiest zijn favoriete spel en let the games begin. Maak een groot score bord waarop je de verloop van de avond goed kan bijhouden (en niemand vals speelt). Lekkere hapjes en drankjes erbij en je avond is gevuld. Wauw, krijg er nu al zin in.

2. Buiten borrel met de buren

Je mag niet met veel bij elkaar op bezoek en ook buiten is het de bedoeling dat je afstand houdt, maar zelfs op afstand kan je toch even gezellig met elkaar proosten. Spreek bijvoorbeeld af om aan het einde van de middag even met elkaar buiten te borrelen. Iedereen voor zijn eigen voordeur. Neem je hapje, drankje en een lichtje mee naar buiten. Zo creëer je toch even een gezellig moment met elkaar. 

3. Afscheid ritueel, dingen achterlaten en verbranden

Oudjaarsdag is een mooi moment om na te denken wat je wilt achterlaten in 2021. Je kan hier een mooi ritueel van maken. Schrijf op wat je niet helpt richting je doel, niet meer past bij hoe jij je leven wilt inrichten of met welke gewoonte je wilt breken. Neem er even de tijd voor en visualiseer voor jezelf hoe het zou zijn als je los bent gekomen van deze dingen. Ga naar buiten met een kom en verbrand wat je hebt opgeschreven. Kijk er naar en laat het los. 

4. Get dressed up

Ook al vier je de jaarwisseling in kleine kring betekend niet dat je niet je mooie outfit aankan. Want zeg nou zelf, wat is oud en nieuw zonder wat glitter en glamour hier en daar. Dus als je daar zin in hebt, ga ervoor en maak je zelf helemaal mooi! 

5. Decorate for 2022

En dit geldt natuurlijk ook voor je huis. Zeker nu we het weer thuis vieren kan je wat extra uitpakken met decoraties. Versier de tafel mooi, zowel voor de borrel als diner, hang  extra gouden of zilveren slingers op en vergeet de 2022 ballon niet. Je kan het ook goed gebruiken voor het creëren van een Photo Booth, want foto’s maken mag natuurlijk niet ontbreken om je feestje thuis vast te leggen. 

6. Cocktail night

Maak er een feestje van met cocktail en mocktail (alcoholvrije cocktails). Lekkere drankjes en mooie versierde glazen geven al gelijk een feestelijke sfeer. Internet staat vol met de lekkerste en mooiste cocktail dus laat je inspireren. Drink natuurlijk wel met mate, want een kater verpest die eerste heerlijke dag van het jaar.  

7. Herinneringen opslaan.

Dit jaar zat vast vol met vervelende ervaringen en uitdagingen, maar ook zeker met hele mooie momenten. Dit zijn precies de dingen waar het belangrijk is om je op te focussen. Leg ze vast en laat ze jou komende jaar positief beïnvloeden. Zo kan je bijvoorbeeld een plakboek of collage maken. Je kan ook iedereen om je heen vragen een mooie herinnering van het afgelopen jaar op te schrijven en samen een pot vullen met je niet wil vergeten. Zo kan je met elkaar die later nog een nalezen en nagenieten. Ook een mooi idee om dit met elkaar te gaan vullen de komende 12 maanden en dan op 31 december 2022 samen terug te lezen.

8. Goede voornemens

Beetje een schot voor open doel en je hebt het waarschijnlijk allang gedaan, maar voor degene die er nog niet aan toe waren gekomen is dit een mooi moment om stil te staan bij je goede voornemens. Er is een verschil tussen goede voornemers en het stellen van doelen voor het nieuwe jaar. Een doel is iets wat je wilt bereiken en goede voornemers zijn dingen die je wil veranderen om je te helpen je doel te bereiken. 

9. Movie night the future classic of 2021

Waar je er een feestje van kan maken in je mooie outfit, kan je ook je helemaal lekker met elkaar oprollen op de bank voor een filmavond. Laat iedereen een film kiezen uit 2021 die ze persoonlijk heeft geraakt, niet willen vergeten of waarvan ze denken dat het een toekomstige klassieker wordt. Mijn inbreng zou Cruella van Disney zijn.

10. Dance party

Of je nou alleen thuis bent of niet, een van de beste manieren om het nieuwe jaar in het luiden is dansend. Je kan je eigen playlist maken, maar er zijn ook online virtuele dansfeestjes te vinden en anders misschien een idee om te organiseren. So let’s Freak met Le freak van Chic.

Tips voor nieuwjaarsdag in quarantaine

Een aantal van de bovenstaande suggesties kan je ook vandaag doen natuurlijk, maar ter inspiratie nog 5 extra ideeën voor deze 1e dag van het jaar. 

1. Nieuwjaars Brunch

Brunchen is heerlijk, dus kan eigenlijk niet ontbreken om het nieuwe jaar mee te starten. Vul je tafel met alles wat je lekker vind en geniet. Lekker American pancakes, gerookte zalm met eiersalade en vergeet niet die heerlijkste mimosa om nog een keer te proosten op het jaar dat voor ons ligt.

2. Beauty dag

Verzorg jezelf vandaag extra goed en maak je klaar voor al het moois wat er in 2022 weer gaat komen. Neem een maskertje voor je haar, gezicht of handen, verzorg je benen, nagels en wenkbrauwen. Doe een fijne work-out of ga buiten wandelen. Elk jaar start Adrienne met een nieuwe 30 dagen yoga serie in januari. Dit is een heerlijke dagelijks wisselende 30 minuten work-out om te volgen voor beginners en gevorderden. Echt een aanrader. Maak lekkere shakes en salades. Ik sluit zo een dag altijd af met heerlijke sushi en lekkere serie. Zo kan je helemaal relaxed aan het jaar beginnen. 

3. Begin een journal

Het hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn dat je wacht tot het nieuwe jaar, een nieuwe maand of maandag om ergens aan het beginnen. Toch kan het heel goed helpen om dit soort eik-momenten te gebruiken om nieuwe eigenschappen aan te leren. Zo ook bij het beginnen met een journal bij houden. Schrijf vandaag als je dromen, wensen en goede voornemers voor 2022 op. Gebruik dit boekje om je proces bij te houden en jezelf weer even te herinneringen aan waar je heen wilt dit jaar. 

4. Breng wat lekker langs bij iemand waarvan je weet dat diegene het kan gebruiken.

Niet iedereen heeft mensen om zich heen. Helaas zijn er vele die zich juist op dit soort dagen heel eenzaam kunnen voelen.Breng wat liefs bij ze langs. Laat je kinderen mooie nieuwjaarskaarten maken, bewaar een stukje taart van de avond ervoor of breng gewoon even je gelukswensen persoonlijk over. Ook al houden we afstand, even aan elkaar denken kan iemand heel goed doen. 

5. Vision board voor 2022

Het maken van een vision board is een goede manier om je te helpen je dromen en doelen te visualiseren. Bij het werken aan je doelen  helpt visualiseren je te focussen op waar je heen wilt. In een middagje knippen plakken creëer jij een heldere visie voor 2022. Je kan veel vinden over het maken van een vision board en hoe je dat moet doen. Ik wil je de vision board package van Monday aanraden. Een volledige pakket waar je zo mee aan de slag kan. 

Als laatste wil ik je meegeven dat je niet moet vergeten dat je eigenlijk elke dag kan beginnen met een voor jouw nieuwe start. Veel van bovenstaande activiteiten kan op allerlei andere momenten ook heel goed doen. Gebruik dit lijstje om je te inspireren en maak er het hele jaar gebruik van. 

Dan rest mij natuurlijk het laatste: Ik wens jou een hele mooie fijne afsluiting van 2021 en een energieke inspirerende start van 2022.

Deze post kan affiliate-links bevatten, aangemerkt met *. Dit betekent dat ik een kleine commissie krijg als je iets koopt via de links. Dit kost jou overigens niets extra’s. Ik gebruik alleen links naar producten of websites die ik ook zelf gebruik of als dat niet het geval is, helemaal achtersta. Gebruik je deze links, dank je wel. Je helpt mij om me nog meer te kunnen richten op het maken van mooie content en daarmee jou te kunnen helpen met het creeren van de lifestyle die past bij de toekomst waar je van droomt.

Hallo, ik ben Merel

lifestyle organizer en planner

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

met tip, tools, aanbiedingen en updates.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *