Zomer decoratie top 10 tips & ideeën om uit te proberen

Dit bericht kan affiliatie  links bevatten, wat betekent dat ik een commissie ontvang als je via mijn link koopt, zonder extra kosten voor jou. Lees hier meer.

Oh wat is het toch weer heerlijk dat het zomer is. Heb jij ook zo’n zin om je huis te veranderen naar een zomerse stijl? Check dan deze top10 stijlvolle zomer decoratie tips & ideeën.

Met elke seizoenswisseling kijk ik er weer naar uit om ons huis te veranderen. Dus zo ook deze zomer. Deze inspirerende zomer decoratie tips zijn tijdloos en daarmee dus meerdere jaren in te zetten.

Persoonlijk hou ik van goede basis items die niet veel kosten. Mijn voorkeur gaat uit naar dingen die je jaren kan gebruiken, maar kan opleuken en veranderen met kleine details. En dat laatste is precies waar we nu naar gaan kijken. 

Dit bericht gaat helemaal over hoe je met deze zomer decoratie tips & ideeën een licht, luchtig en mooi ingericht huis voor de zomer kunt creëren.

DE BESTE ZOMER DECORATIE

TIPS & INSPIRATIE

1. Basis & Kleurschema

Kies voor je grote meubelen basis items in basis kleuren. Dit maakt het makkelijk om veranderingen aanbrengen doormiddel van (gekleurde) accessoires en/of enkele eye catchers.

Vervolgens kan je per seizoen kiezen voor een kleurschema. Zo is bijvoorbeeld bij mij de basis: wit, natuurlijke tinten in meubels en een hint van goud in de accessoires. In de zomers had ik de afgelopen jaren als kleurschema: schelp wit, (oud)roze en oud mint groen. Dit kwam onder andere terug in kussenslopen, kaarsen, blikken, etc. 

Wanneer je begint met een kleurschema of nieuwe stijl start dan bijvoorkeur in de woonkamer, maar beperk je niet tot die ene kamer. Trek het uiteindelijk door in je hele huis. Denk ook bijvoorbeeld aan theedoeken of keukengerei, vloerkleed in slaapkamer, een sprei op het bedden van de kinderen of bloemen naast je bed. 

Door de jaren heen kan je jouw decor aanvullen met nieuwe items en creëer je een geheel. Elk nieuw seizoen haal je ze te voorschijn waarmee je het gevoel en stijl creëert die daarbij past.

En wil je dan toch weer eens veranderen (zoals ik dit jaar) dan begin je weer met èèn kamer.

2. Ruim op

Een zomer huis is licht en luchtig. Dat luchtige kan je creeren door je huis op te ruimen en opgeruimd te houden. Opruimen is soms niet zo makkelijk, maar zelfs al een klein begin zal een groot effect opleveren. Begin met de ruimtes waar je veel tijd doorbrengt, want het resultaat zal je motiveren om verder te gaan. Als je niet weet waar je moet beginnen, start dan met wat winters is weg te halen.

Check deze tips als je zoekt naar opruim inspiratie

3. Bloemen

Creëer de style met deze zomer decoratie ideeën:

Deze tip is natuurlijk eigenlijk een schot voor open doel. Met bloemen op een paar plekken kun je een heel eind komen om je huis zomers op te fleuren!  Haal buiten naar binnen.

Je kan grotere veldboeketten samen stellen of een bosje bloemen verdelen over meerdere kleinere vaasjes. Probeer in elke kamer iets neer te zetten. Wakker worden naast mooie bloemen brengt je gelijk in die heerlijke zomerse stemming.

Als je toegang hebt tot een tuin dan is het helemaal eenvoudig. Ik bedoel dan natuurlijk je eigen tuin. Gedurende de zomer haal ik tulpen en hortensia’s uit mijn tuin. 

Je kan ook investeren in zijde bloemen. Op die manier kan je zelf een boeket samenstellen waar je langer van kan genieten. 

4. Haal groen naar binnen.

Creëer de style met deze zomer decoratie ideeën:

Na de bloemen kunnen de planten niet ontbreken in deze top 10. Groen zorgt direct voor dat zomerse gevoel. Deze tijd van het jaar is een goed moment om te investeren in een paar nieuwe exemplaren, waar je dan weer het hele jaar plezier van hebt. 

Zet wat meerdere kleinere bij elkaar in een pot voor een voller effect en/of zet meerdere potten bij elkaar. Voor de zomerse touch kan je de potten in een mand of een (linnen) zak zetten. Zo kan je je interieur op een kleine simpele manier een andere look geven.  

5. Zomers geurende kaars

Creëer de style met deze zomer decoratie ideeën:

Geurkaarsen brengen een heerlijk gevoel en geur in huis. Zomergeuren waar ik dol op ben zijn onder andere citroengras, groen thee, eucalyptus en lavendel.

6. Zomerse kleden

Zomer decoratie

Creëer de style met deze zomer decoratie ideeën:

Kleden in huis maken gelijk huiselijk, maar kunnen het ook winters hebben. Rol je warme kleed op en verstop hem op zolder of onder je bed. Leg daarvoor in de plaats een licht en natuurlijk kleed neer. Je kan denken aan een katoen, bamboe of jutte. Dit geeft gelijk een luchtig en zomers gevoel in je huis.

Je kan ook kijken naar de onderkant van je huidige kleed. Soms is het materiaal aan de onderkant geweven en dat geeft een zomerse uitstraling.

In het najaar wissel je makkelijk de kleden weer om.

Gratis planningsheets

Overzicht creëren in je planning, zodat je jouw style of living kan bereiken. Vraag hier jouw gratis planning sheets aan en dan krijg je ze zo in je mailbox. 

7. Stolp met seizoens items

Creëer de style met deze zomer decoratie ideeën:

Schelpen, dennenappels, kerstballen of paaseieren. Een stolp kan je heel eenvoudig veranderen naar het nieuwe seizoen en heeft direct invloed op de look van je kamer. We zijn nu bezig met de zomer decoratie dus etaleer items die jou laten denken aan de zomer. Een mooi excuus om op je vakantie schelpen te gaan verzamelen.

8. Beddengoed

Zomer decoratie

Creëer de style met deze zomer decoratie ideeën:

Geef de slaapkamers een zomerse look door je beddengoed aan te passen. Je kan denken aan een lichtere dekbed overtrek,  een dunnere sprei of start met het gebruiken van lakens.

Maak bedden mooi en makkelijk op. Een laken is heerlijk om onder te slapen op die warme nachten en een laken met een decoratief randje staat mooi als je bed is opgemaakt. 

Berg je wintersprei op, leg een mooie sjaal of plaid op het voeten eind, twee kleine kussens in een frisse kleur tegen de hoofdkussen. En voila, zo makkelijk is het. 

9. Service items voor zomerse gerechten

Zomer decoratie

Creëer de style met deze zomer decoratie ideeën:

Eerder had ik het over het hebben van een goede basis zodat je dit kan aanvullen met seizoensgebonden accessoires. Dit geldt ook voor je servies. 

Je zomerse recepten vragen om mooie zomerse schalen en borden om te worden geserveerd en gegeten. Denk bijvoorbeeld aan mooie onderborden of bakjes in frisse kleuren. 

10. Sierkussens werken altijd

Creëer de style met deze zomer decoratie ideeën:

De laatste in deze top 10 had net zo goed de eerste kunnen zijn en mag echt niet ontbreken. Sierkussens zijn denk ik de meest eenvoudige manier om je interieur een zomerse look te geven.  

Denk aan je kleurschema om eenheid te bewaren. Wil je veranderen van kleur in je huis dan zijn sierkussens een makkelijk startpunt. Als je dit combineert met de kleur van je bloemen dan is het effect gelijk heel groot. 

Je kan sierkussens op allerlei plekken laten terug komen. Naast de meest logische plek de bank, kan je ook denken aan bedden en keukenstoelen. 

Dit bericht gaat helemaal over hoe je met deze zomer decoratie tips je een licht, luchtig en mooi ingericht huis voor de zomer kunt creëren.

Andere dingen die je misschien leuk vind:

Gratis planningsheets

Overzicht creëren in je planning, zodat je jouw style of living kan bereiken. Vraag hier jouw gratis planning sheets aan en dan krijg je ze zo in je mailbox. 

Zelfsabotage doorbreken

Zelfsabotage: herkennen & doorbreken

Als het gaat om vooruitgang in onze doelen en dromen kunnen we zelf onze ergste vijand zijn. We saboteren onszelf vaak zonder dat we er bewust van zijn…. lees verder

Dit bericht kan gelieerde links bevatten, wat betekent dat ik een commissie ontvang als je via mijn link koopt, zonder extra kosten voor jou.  Lees hier meer. 

8B0BB829-4F7C-4032-9C6E-2821F6B43651

Ik ben Merel van der Veen, 

life, budget en routine Coach & Blogger.

Welkom op Style of Living – mijn site over het heden creëren waar je van droomt!

COACHING
Life, Budget & Routine

Wil je meer hulp bij:

Of gewoon sparren over het wat je tegenhoudt in het leiden van het leven waar jij van droomt.  

Schrijf je hier in voor de

maandelijkse nieuwsbrief.

categorieën